MITÄ KOODERI TEKEE?

Harvoin tulee mieleen, että kaikki mitä tapahtuu kädessäsi olevalla puhelimella tai mitä näet tietokoneen näytöllä, on todella koodia. Koodaus on siis ohjelmointia, jossa laitteeseen, kuten tietokoneeseen tai matkapuhelimeen, syötetään komennot ja käskyt toimiakseen tietyissä tilanteissa.

MIKÄ ON KOODIKIELI?

Erilaisia ​​koodikieliä on lähes yhtä monta kuin käyttötarkoitusta. Kieli valitaan kokonaan sen mukaan, onko tarkoitus esimerkiksi koodata sovellusta tai tehdä verkkosivuja. Yleisimmät kielet verkkosivujen suunnittelussa ovat  PHP  ,  JavaScript  ,  HTML  ja  CSS  .

PHP:  PHP on laajalti käytetty avoimen lähdekoodin yleiskäyttöinen ohjelmointikieli, joka sopii erityisen hyvin verkkosivustojen kehittämiseen. PHP-koodi voidaan upottaa HTML-koodiin, jolloin sivulle voidaan luoda muuttuvaa sisältöä.

JavaScript:  JavaScript on selainpohjainen komentosarjakieli, jonka avulla voit luoda dynaamisesti päivitettävää sisältöä, hallita videoita, animoida kuvia ja paljon muuta, mitä PHP ei pysty.

HTML:  HTML-muotoilukieltä käytetään tekstin muotoiluun. Sitä käytetään kuvaamaan, miltä teksti näyttää lukijalle. Muotoilu tapahtuu tagien (elementtien) ja niihin liittyvien parametrien avulla. Selain ei näytä tunnisteita näytöllä, vaan käyttää niitä tulkitsemaan, miten kirjoittaja haluaa sivun näkyvän.

CSS:  CSS on muotoilukieli, ja sitä käytetään lisäämään ulkoasua määrittäviä tyylejä HTML-sisältöön. Esimerkiksi taustaväreille ja fonteille sekä sisällön jakamiseen useisiin sarakkeisiin.

MIKÄ ON KOODERI?

Koodaajia pidetään stereotyyppisesti älykkäinä nörteinä, jotka istuvat koko päivän tietokoneen edessä pimeässä huoneessa kirjoittaen koodia näppäimistön vinkuessa. Koodaria kutsutaan puhekielessä “devaja”, joka tulee englannin sanasta “developer”.

Frontend-kehittäjä:  “Fronttidevaaja” kehittää sivustoa yhdessä graafisen suunnittelijan kanssa ja varmistaa, että visuaalinen ilme on asiakkaan toiveiden mukainen.

Taustakehittäjä:  Taustaohjelmoija tekee kaiken taustatyön, erityisesti ohjauspaneelissa, jotta sivusto on käyttäjäystävällinen ja toimiva tilaajalle itselleen. Ohjauspaneelin tulee olla niin yksinkertainen, että tilaaja voi päivittää verkkosivuston yksinkertaista sisältöä ilman lisäapua.

Fullstack-kehittäjä:  Tämä moniajoguru tuntee useita eri alustoja ja ohjelmointikieliä, ja hänellä on niin sanotusti koko paketti käsissään. Varsinkin pienissä, aloittavissa yrityksissä Full Stack -kehittäjä on hyödyllisin, sillä se pystyy hoitamaan useamman ihmisen työn yksin.

MITÄ KOODERI TEKEE?

Koodaajat tai kehittäjät eivät tee vain edellä mainittuja, vaan myös paljon muuta. He suunnittelevat ja kehittävät mm. ohjelmistoja, verkkosivuja ja sovelluksia alusta loppuun.

Palveluyrityksissä koodaajat ovat usein mukana määrittelemässä ja rakentamassa asiakkaan kanssa esim. verkkosivuja ja niiden toimintoja. He tekevät työmaatestauksia ja mahdollisia muutoksia asiakkaan toiveiden mukaan, eli työhön kuuluu myös asiakaspalvelu.

VERKKOKAUPAN PERUSTAMINEN ON KOODAJAN PERUSTEET

Meillä  verkkokaupan perustaminen  onnistuu useilla eri verkkokauppaalustoilla. Tiimimme toteuttaa pääasiassa  Woocommerce-  ja  Shopify-  verkkokauppoja. Vaikka verkkokaupan perusominaisuudet voidaan yleensä toteuttaa ilman koodausta, ammattimainen viimeistely ja erikoisominaisuudet tehdään usein koodauksella.

AUTTAMME SINUA JA YRITYKSIÄSI VERKKOSIVUSTOJEN JA VERKKOKAUPPIEN KEHITTÄMISESSÄ

Jos yritykselläsi ei ole edustavassa kunnossa olevaa nettisivua tai verkkokauppaa tai haluat tietää lisää siitä, kuinka hyvin toteutetut ja toimivat sivut voivat auttaa yritystäsi eteenpäin, ota yhteyttä ja varaa ilmainen konsultaatio tästä.Ota yhteyttä, autamme mielellämme!

MITÄ VERKKOKEHITTÄJÄ TEKEE?

Verkkokehittäjä saa joko asiakkaan tai suunnittelutiimin luoman verkkosuunnitelman ja rakentaa sen pohjalta verkkosivuston. Käytännössä web-kehittäjä kääntää ihmisten ymmärtämän kielen koodiksi, jota tietokone voi ymmärtää.

MITÄ SOVELLUKSEN KEHITTÄJÄ TEKEE?

Sovelluskehittäjät, kuten nimestä voi päätellä, luovat ja kehittävät sovelluksia ja niiden toimintoja. Sovelluksen kehittäjä voi olla mukana alusta loppuun sovelluksen elinkaaressa tai vain kehittää osaa sovelluksesta.

OPI KOODAAMAAN ITSE

Koodauksen oppimiseen verkossa on monia erilaisia ​​itseopiskelukursseja ja -materiaaleja. Suosituin on ehdottomasti  Codeacademy  , jossa voit oppia koodaamista kotoa käsin. Peruspaketti on ilmainen ja sisältää jopa 25 kurssia, jotta pääset hyvään alkuun.

Jos pidät videopohjaisesta opiskelusta  , YouTubesta löytyy monia opetusvideoita,   joissa opetetaan ohjelmointityökalujen käyttöä ja ohjelmointikieliä.

Suomessa ammatilliset oppilaitokset, yliopistot ja ammattikorkeakoulut tarjoavat myös ohjelmointikursseja ja koulutusohjelmia. Vuosina 2019-2021 toteutetaan opetus- ja kulttuuriministeriön erityisrahoituksella maksutonta koodaajakoulutusta yhteistyössä viiden ammattikorkeakoulun kanssa. AMKoodari-koulutus on suunnattu kaikille muille paitsi ammattikorkeakoulujen tutkinto-opiskelijoille, eli kurssit voidaan suorittaa päivätyön ohessa. Lue lisää AMKoodarista täältä  .

YHTEENVETO

Käytännössä kooderit toimivat siis ihmisen ja tietokoneen välisellä rajapinnalla viestin kääntäjinä ja viejänä. Koodaajien työ on ongelmien ratkaisemista, uuden luomista sekä jatkuvaa ajattelua ja kehitystyötä.

Koodarin työ on lähes täysin stereotyyppisen ajattelutavan vastakohta. Useimmiten he eivät istu yksin pimeässä huoneessa, vaan ovat mukana mm. asiakastapaamisissa ja antavat oman ammatillisen näkemyksensä esimerkiksi verkkosivujen tekemiseen. Suuri osa koodaajan ajasta menee siis ajatteluun ja suunnitteluun itsensä koodaamisen sijaan.

Ammattitaitoisten koodaajien kysyntä kasvaa koko ajan, sillä palvelut siirtyvät yhä enemmän internetiin, pilveen, erilaisiin laitteisiin ja sovelluksiin. Ohjelmointi on tulevaisuuden ammatti, jonka opiskelun voi aloittaa jo tänään.

Jos tarvitset osaavaa koodaajaa, löydät sellaisen meiltä! Toteutamme kaikki verkkosivustot mukautetulla koodilla, jotta saat sivut, jotka näyttävät aivan brändiltäsi. Lue lisää palveluistamme yritysten  kotisivuilta  ja ota yhteyttä.

USEIN ESITYT KYSYMYKSET ENCODERISTA

Mitä on koodaus?

Koodaus on ohjelmointia, mikä tarkoittaa käytännössä sitä, että tietokoneeseen syötetään esimerkiksi komentoja koodin muodossa, jotta se voi tietyissä tilanteissa toimia tietyllä tavalla.Mikä on kooderi?

Yksinkertaisuudessaan kooderi kääntää ihmisten käyttämän kielen tietokoneen ymmärtämäksi kieleksi eli koodiksi.Mitä koodaaja tekee?

Mietitkö mitä koodaaja tekee? Koodari toimii monipuolisesti mm. verkko- ja sovelluskehityksessä sekä ohjelmoi tietokoneita ja muita älylaitteita. Koodarin työ on monipuolista ja haastavaa ja vaatii jatkuvaa itsenäistä opiskelua koulutuksen lisäksi. Koodaajat ovat haluttuja yrityksissä ja siksi koodaajan palkka on keskimääräistä palkkatasoa korkeampi.Mitä on kooderikoulutus?

Olenko koodaaja? Suomessa ammatilliset oppilaitokset, yliopistot ja ammattikorkeakoulut tarjoavat myös ohjelmointikursseja ja koulutusohjelmia. Monet opiskelevat koodaajaksi työskennellessään esimerkiksi Codeacademyn tarjoamien materiaalien parissa.Mitä on koodaus?

Koodaus on prosessi, jossa tietokoneelle annetut ohjeet muutetaan tietokoneen ymmärtämään muotoon. Se on olennainen osa ohjelmistojen, verkkosivustojen ja sovellusten luomista. Koodaajia kutsutaan usein kehittäjäksi tai ohjelmoijaksi. Koodin kirjoittaminen edellyttää ohjelmointikielen käyttöä. Nämä ovat erikoiskieliä, jotka käyttävät tiettyä syntaksia eli sääntöjoukkoa. Ohjelmointikieliä on monia erilaisia, ja jokaisella on omat ainutlaatuiset ominaisuutensa. Suosittuja ohjelmointikieliä ovat esimerkiksi C#, Java ja Python. Kun koodaat, luot periaatteessa ohjeita, joita tietokone voi seurata. Tämä voi olla mitä tahansa yksinkertaisen viestin näyttämisestä näytöllä monimutkaisen videopelin tai verkkosivuston rakentamiseen.Miten hakukoneoptimointi liittyy ohjelmointiin?

Ohjelmoija ei välttämättä aina ajattele, että hakukoneoptimoinnin perusteet löytyvät HTML-tunnisteista. Hakukoneet käyttävät algoritmeja verkkosivustojen indeksoimiseen, ja nämä algoritmit kehittyvät jatkuvasti. Tästä syystä ohjelmoijien on pysyttävä ajan tasalla viimeisimmistä muutoksista varmistaakseen, että verkkosivustojen koodit ovat SEO-optimoituja hakukoneita varten. Lisäksi ohjelmoijat voivat auttaa parantamaan verkkosivuston käyttökokemusta nopeuttamalla sivuston latautumista, mikä on toinen tärkeä tekijä hakukoneoptimoinnissa. Varmistamalla, että verkkosivusto on helppokäyttöinen ja responsiivinen, ohjelmoijat voivat auttaa parantamaan sen sijoitusta hakutuloksissa. Lyhyesti sanottuna html-koodi ja koodaus yleensä ovat olennainen osa SEO:ta.